Nyheder http://lmu.dk Luthersk missions unge da hourly 1 Noas Ark er kommet til Danmark! http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=421%7C&no_cache=1 Mon, 17 Mar 2014 10:16:25 +0100 Noas Ark på vej over Østersøen med kurs mod Køge Rødhætte kan ses i en eventyrpark. Men Adam og Eva, Kain og Abel, Noa og alle de andre bibelske personer kan man nu opleve på Noas Ark.

Kæmp med Goliat. Lev som Noa og hans dyr. Opdag, at Salomo havde tusind koner. Eller find ud af, hvad forbindelsen er mellem Jesus og Livets træ, som vokser i 12 meters højde og bugter sig gennem hele Noas Ark. Alt dette og meget mere kan opleves på den imponerende ark, hvor der over 4 etager præsenteres scener og personer fra Det Gamle og Det Nye Testamente.

Tag gerne jeres venner, naboer eller kollegaer, som ikke er kristne med hen og se den, når den lægger til i havne rundt omkring i Danmark.

Det er en oplagt mmulighed for at få en hyggelig snak om bibelen.  

Se hele artiklen her

]]>
Bibelglæde på facebook http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=419%7C&no_cache=1 Tue, 25 Feb 2014 11:12:45 +0100 Facebook bliver brugt af rigtig mange unge i Danmark. Facebook bliver brugt af rigtig mange unge i Danmark. Flere gange om dagen skal man jo lige tjekke, hvad der sker, og det vil LMU´s arbejdsudvalg udnytte. Så hvis nu vi poster en masse om bibelglæde og opfordringer til at læse i Biblen for at lære Jesus endnu bedre at kende. Mon så LMU’erne ikke flere gange om dagen blive påmindet om bibelglæde?!  

 

Formålet med facebookgruppen BIBELGLÆDE 2014 er, at:

·      Opmuntre til at få læst i Bibelen

·      Hjælpe og give ideer til at få læst i Bibelen

·      Formidle bibelglæde gennem kristne sange

·      Ca. hver anden uge at læse/høre en prædiken, som vores konsulenter og andre LMU’ere har lavet, for at hjælpe med at forstå det, man læser i Biblen

 

En af de helt grundlæggende ideer er at fokusere på fælles bibellæsning. Vi vil opmuntre og hjælpe hinanden til at læse i Bibelen sammen. Fordi vi tror, at det kan give os en anden og større oplevelse af glæde og forventning til Bibelens indhold. Det er oplagt at læse i Bibelen sammen med sine kristne venner. Det er mindst lige så oplagt, at bruge 2014 til også at læse i Bibelen sammen med de venner, der ikke kender Jesus som deres Frelser endnu.

 

Af: Line Annika Højgaard Jensen

]]>
LMBU med i forkyndelsesprojekt http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=415%7C&no_cache=1 Sun, 09 Feb 2014 23:10:16 +0100 Hvordan bliver forkyndere bedre forkyndere? LMBU deltager sammen med 10 andre kirkelige organisationer i et projekt, der skal fremme god kristen forkyndelse. Projektet ledes af Kristent Pædagogisk Institut (KPI), og målet er, at 100 forkyndere og 1000 tilhørere besvarer et spørgeskema.

Projektet vil sætte ord på, hvad god forkyndelse er, og vil inspirere både forkyndere og tilhørere til at fremme god forkyndelse, så både kirkelige og ikke-kirkelige tilhørere i højere grad bliver nået med det bibelske budskab, kommer til tro på Jesus Kristus og lever et liv i efterfølgelse af ham.

Det er Helligånden, der giver tro, men vi mennesker har ansvar for ”håndværket” i forkyndelsen. Og du kan yde en stor hjælp ved at udfylde spørgeskemaet. som findes her: www.godforkyndelse.dk  

På baggrund af denne og andre undersøgelser i projektet vil der blive udgivet materialer, holdt foredrag og en stor konference for forkyndere.

]]>
Bibelglæde på nettet http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=412%7C&no_cache=1 Mon, 20 Jan 2014 15:27:23 +0100 2014 er bibelglædens år LM ønsker at gøre 2014 til Bibelglædens år! Hensigten er at sætte fokus på et meget vigtigt og centralt tema i vores kristne tro: Bibellæsning.

Målet er, at mange flere skal få eller genopdage en glæde ved at læse i Bibelen. Vi ønsker især at opmuntre til at læse i Bibelen i fællesskab med andre.

Det kan man få masser af inspiration og gode idéer til på hjemmesiden: bibelglæde.dk. 

Bibellæsning kan også være mission

”Bibellæsning kan kombinere mission og det personligt opbyggende. Det sker, når man læser Bibelen sammen med mennesker, der ikke er kristne,” siger LM’s generalsekretær Jens Ole Christensen.
Generalsekretæren tror han helt generelt på værdien af at læse Bibelen sammen med andre og gøre læsningen til en ”fælles opdagelsesrejse”.

Den erfaring håber han, at mange LM’ere vil lade sig inspirere til at gøre på baggrund af LM’s fokusområde Bibelglæde 2014.

Bibellæsning kan være en fælles opdagelsesrejse

”Det er hverken frommere eller dybere at læse Bibelen alene. Jeg tror, mange vil få frimodighed til at læse i Bibelen ved at gøre det sammen med andre. De fleste breve i Ny Testamente er jo også skrevet til fælles oplæsning og brug i menighederne,” siger han.

Bibelglæde er Kristusglæde

”Jeg tror, vi har haft en tilbøjelighed til fokusere på de skarpe hjørner i Bibelen. Det er de ting, som vi siger nej til, og dem vil vi ikke flygte fra. Men nu vi vil gerne sætte fokus på glæden ved Bibelen og først og fremmest glæden over Kristus. Han er jo skriftens centrum. Vi skal passe på, at de skarpe hjørner ikke kommer til at sluge al opmærksomheden,” siger han.

Kilde: dlm.dk

]]>
Jesper Sonne-Mortensen udtræder af landsbestyrelsen http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=403%7C&no_cache=1 Mon, 09 Dec 2013 15:49:49 +0100 LB fortsætter med seks medlemmer Jesper Sonne-Mortensen udtræder af LMBUs landsbestyrelse af personlige årsager. Landsbestyrelsen vil fortsætte sit arbejde med 6 medlemmer, da der på landsgeneralforsamlingen ikke er blevet indvalgt nogle som suppleant.

]]>
800 unge på Event http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=399%7C&no_cache=1 Wed, 27 Nov 2013 11:59:12 +0100 LMU anbefalede teenklubber at deltage "Det var bare så fedt at stå sammen med så mange unge, der sang med". Sådan beskriver Terese Højgaard fra Helsige Teenklub sin oplevelse fra Event. Og det er ikke så mærkeligt, for hele 800 unge var d. 1-3. november i Skjern for at lovsynge Gud, lytte til hans ord, bede sammen og meget mere. 

Temaet for Event var "I am!" (Jeg er!), hvilket er det udtryk, Gud bruger som sit navn i Bibelen. På Event handlede forkyndelsen dog ikke kun om, hvem Gud er, men også om hvem vi er, og om hvordan man som ung prøver at finde ud af, hvem man er, og ikke mindst hvem man er i Guds øjne.

Mange LMU'ere har før deltaget på Event, men som noget nyt havde LMU i år officielt anbefalet sine medlemmer at bakke op om arrangementet.

Også til næste år vil LMU anbefale Event til LMU'erne, og håbet er, at rigtig mange igen vil komme med og opleve fællesskabet med 800 jævnaldrende.

I 2014 vil Event blive afholdt d. 7-9. november

]]>
Bible Academy i København http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=398%7C&no_cache=1 Wed, 20 Nov 2013 11:33:54 +0100 Kom og bliv klogere på Guds ord Vil du gerne vide mere om Bibelen? Vil du gerne finde motivation til at læse mere i Guds ord? Så er Bible Academy lige noget for dig!

Bible Academy er et bibelundervisningsprojekt, som starter til foråret og er arrangeret af LMU i København. Jonas Sonne Mortensen, der er en af initiativtagerne til Bible Academy, siger: "Projektet går i al sin enkelthed ud på, at vi vil forsøge at samle så mange forskellige aldre og kirkelige retninger til noget god, solid bibelundervisning. Målet er at åbne passager og emner i Bibelen, så folk kan få øget lyst til personlig bibellæsning, og så de kan viderebringe disse øjenåbnere til menigheden. Med andre ord vil vi med dette projekt give mulighed for, at man kan komme et spadestik dybere end til en normal søndagsprædiken. Det største mål er dog, at Kristus må blive herliggjort for alle vores hjerter."

Du kan komme til Bible Academy den sidste tirsdag i hver måned, og det finder sted i IM's missionshus "Bethesda" i København. Den første gang er d. 28. januar, hvor emnet er "Tolvprofetbogen".

Du kan læse mere om Bible Academy og se hele programmet på projektets Facebook-side her, eller du kan skrive til bibleacademy(at)live.dk for at få flere oplysninger.

]]>
Mission13 for alle pengene http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=397%7C&no_cache=1 Wed, 20 Nov 2013 11:05:07 +0100 400 deltog på Mission13 i Hillerød Sejren er vundet og der er ikke længere spænding om resultatet. Satan har tabt! Det budskab blev forkyndt stærkt på Mission13, og det er det budskab, der kalder os til at nå endnu flere mennesker med evangeliet. 400 deltagere havde valgt at tage turen til LMH for at deltage på Mission13 og for at blive inspireret til netop dette.

En af deltagerne, Lars Schmidt, der er formand for Sædding/Astrup LMU, tog hjem fra Mission13 med en udfordring: ”Jeg fik et genopdaget kald til mission af at være på Mission13. Forkyndelsen udfordrede mig til at overveje, om der nogen min hverdag, som jeg skal vidne for. Det er en udfordring, jeg også har givet videre i min LMU.”

Peter Rask, Henrik Nymann Eriksen og Lindsay Brown stod for forkyndelse og undervisning ved de fælles samlinger, og herudover stod programmet på workshops, gademission, lovsang, café og meget mere.

På Mission13 gik der bogstaveligt talt sport i at samle penge ind til mission. Ud over den typiske kollekt var der nemlig sat et løbebånd op, hvor man kunne løbe sponsorpenge hjem til mission. Der blev samlet over 50.000 kr. ind i løbet af weekenden.

Du kan se eller gense alle timerne fra Mission13 på LMH's Youtube-kanal her.

Tak for en fantastisk weekend på Mission13 og vi ses på Mission14!

]]>
Nye udvalg i LMBU http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=389%7C&no_cache=1 Tue, 12 Nov 2013 13:56:39 +0100 Se hvem der blev valgt ind På LMU's landsgeneralforsamling d. 21. september blev fusionen af LMU og LM-Kids endeligt vedtaget. I den forbindelse var der valg til den nye landsbestyrelse samt de tre arbejdsudvalg.

Landsbestyrelsen består af:

Inge Noer Larsen, Jesper Sonne-Mortensen, Magnus Haahr Nielsen, Michael Andreas Nissen, Sarah Engmark, Thomas Vestergaard Rasmussen, Henrik Jensen (repræsentant for LM's landsstyrelse).

Formand er Magnus Haahr Nielsen. Næstformand er Jesper Sonne-Mortensen.

 

Arbejdsudvalget for unge består af:

Helene Høgild Pedersen, Kristoffer Agerbo, Line Højgaard Jensen, Magnus Haahr Nielsen.

Mads Dahl Mølgaard Madsen er 1. suppleant og indtræder derfor allerede nu i udvalget. Anders Hansen er 2. suppleant.

 

Arbejdsudvalget for junior-teen består af:

Anette Schmidt, Daniel K. Andersen, Thomas Vestergaard Rasmussen, Mirjam Beck.

Mads Eriksen er 1. suppleant og indtræder derfor allerede nu i udvalget.

 

Arbejdsudvalget for børn består af:

Helene Dahlskov Andersen, Helle Agerbo, Inge Noer Larsen, Martin Højgaard Jensen.

]]>
Skal du være volontør? http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=385%7C&no_cache=1 Mon, 07 Oct 2013 14:16:27 +0200 Der er flere muligheder, end du tror Vil du gerne gøre en virkelig forskel i menneskers liv? Er du ved at være træt at regnvejr og frikadeller, og vil gerne opleve noget nyt? Vil du gerne bruge et år på at tjene i Guds rige på fuld tid? 

Så er det måske dig, der skal være volontør i et af LM's missionslande. Her kan du fx få mulighed for at sælge kristne bøger i Tanzania, passe og undervise missionærbørn på tre forskellige kontinenter, eller måske hjælpe enlige mødre i Cambodja til at passe et arbejde ved at tage sig af deres børn i en børnehave.

Rebekka Lind Nielsen, der netop nu arbejder som volontør i Cambodja, siger: "Hvis du er klar på spændende udfordringer, kulturmøder du aldrig glemmer, situationer og mennesker som sætter dybe, betydningsfulde spor i dit liv, en oplevelse for livet og meget, meget mere - så er volontørlivet lige noget for dig!"

Så bed til Gud og overvej med dig selv, om det måske skal være dig, der tager springet ud i den store verden!

Du kan se en oversigt over alle de ledige stillinger her.

 

 

]]>
Fusion blev vedtaget http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=383%7C&no_cache=1 Tue, 24 Sep 2013 10:09:45 +0200 LMBU blev en realitet på årets generalforsamling. Igen i år var der livlig debat på LMU's landsgeneralforsamling (LGF), som blev afholdt d. 21. septemper på LMH. Diskussionen startede for alvor, da man nåede til punktet om sammenlægning af LMU og LM-Kids. Op til generalforsamlingen, der traditionen tro fandt sted i forbindelse med det årlige Landsungdomslederkursus (LULK), havde flere kritiske røster, især fra Vestjylland, stillet spørgsmålstegn ved, om fusionen var bibelsk forsvarlig, og denne kritik blev også rejst på LGF fulgt af en længere debat med argumenter for og imod.

Da debatten døde ud og der skulle skrides til afstemning viste der sig at være et snævert flertal for fusionen, som blev vedtaget med 47 stemmer for, 7 imod og 3 blanke stemmer. Det gav et flertal på lidt over de 80 procent af det tilstedeværende, som var påkrævet for, at vedtægtsændringen kunne gå igennem.

Ønske om fællesskab med LM

Under generalforsamlingen gav Kenny Pedersen, som er formand for Videbæk LMU, og som var en af dem, der forholdt sige kritisk til fusionen, udtryk for glæde over Landsbestyrelsens ønske om, at arbejde hen mod et tættere forhold til LM, og opfordrede forsamlingen til at gå videre ad den vej, uanset hvad afstemningen endte med. Efter generalforsamlingen sagde Kenny Pedersen til Tro og Mission: "Vi har taget diskussionen, men nu er den sag slut. Vi må arbejde sammen og især arbejde på at styrke fællesskabet mellem LM og LMBU".

Formanden for LMU's tidligere Landsbestyrelse og nyvalgte formand for LMBU's Landsbestyrelse Magnus Haahr Nielsen gav efter LGF udtryk for lettelse: "Nu kan vi komme i gang med arbejdet. Et nej ville have betydet en masse bøvl. Jeg synes, det er forbilledligt, at vi efter en debat, hvor vi har forskellige holdninger, nu er enige om at arbejde sammen i den nye struktur".

]]>
Udtalelse om samarbejdet mellem LM og LMBU http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=381%7C&no_cache=1 Fri, 13 Sep 2013 12:02:01 +0200 LM og LMBU ønsker tætte bånd Formanden for LMU Magnus Haahr Nielsen og LM's formand Jens Peter Rejkjær har sammen underskrevet en udtalelse, der skal klargøre, hvordan LM i praksis udøver det åndelige ansvar over LMU.

LMU's landsbestyrelse (LB) siger om udtalelsen:

"LB ønsker at tydeliggøre og styrke samarbejdet mellem LM og LMU/LMBU. Det har vi gjort i løbet af året gennem debatindlæg mv. Nærværende udtalelse er seneste skridt ad denne vej. LB og LS (LM's landsstyrelse) har udarbejdet skrivelsen og de to landsformænd Jens Peter Rejkær og Magnus Haahr Nielsen har underskrevet det på vegne af LS og LB. Udtalelsen beskriver og fastslår samarbejdet nu og fremadrettet."

Du finder udtalelsen her

]]>
MISSION13 - "Mål" http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=380%7C&no_cache=1 Wed, 11 Sep 2013 12:48:35 +0200 Kom til MISSION13 på LMH d. 15-17. november Igen i år afholder LMU MISSION. Det sker på Luthersk Missions Højskole (LMH) d. 15-17. november.

Emnet for MISSION13 er "Mål", og i programmet for weekenden skriver arrangørerne om emnet:

"Gud har sat det mest fantastiske mål for dit liv – en evighed sammen med ham. Og han er ikke den, der bare står ved målstregen og venter på, at du måske kommer i mål. Han er heller ikke den, der står ved sidelinjen og kommer med kommentarer. Nej, han er trukket i løbeskoene og gennemfører løbet sammen med dig.Vil du med i mål? Og vil du have flere med?"

Til at belyse dette emne får MISSION13 besøg af Peter Rask, der er frimenighedspræst i Silkeborg, Henrik Nymann Eriksen, der er forstander på LMH, og Lindsay Brown, der arbejder for IFES (International Fellowship of Evangelical Students).

Så smid alt, hvad du har i hænderne og skynd dig ind på www.mission13.dk, hvor du kan læse mere om MISSION13 og tilmelde dig. Prisen for at deltage er 300 kr., og fristen for tilmelding er d. 5. november.

]]>
Michael Mørch stopper som konsulent http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=378%7C&no_cache=1 Wed, 04 Sep 2013 15:22:06 +0200 LMU siger stort tak for indsatsen! Siden 2010 har Michael Mørch huseret som ungdomskonsulent på Sjælland og Lolland-Falster, men fra den 1. oktober fratræder Michael sin stilling for at hellige sig teologistudierne ved Dansk Bibel-Institut. Michael vil dog fortsat været engageret i flere af de projekter, han har været med til at starte op i København.

Selvom han kun har været ansat på deltid, har Michael formået at sætte et tydeligt aftryk på LMU med de mange idéer og visioner, han har haft for arbejdet. Vi vil gerne sige et stort tak til Michael for den indsats, han har ydet i LMU og ønske ham Guds velsignelse over fremtiden. 

Michael bliver afløst af Per Westh Jensen, der udover Sjælland også skal være konsulent for Bornholm.

]]>
Flere nye konsulenter i LMU http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=377%7C&no_cache=1 Mon, 26 Aug 2013 14:49:53 +0200 Nye konsulenter i Syd- og Østdanmark Per Westh Jensen, 28 år, er ansat som ungdomskonsulent på halvtid i Østdanmark.

Per Westh Jensen kommer oprindeligt fra Bornholm, men bor nu i København, hvor han studerer teologi på Dansk Bibel-Institut. Han forventer at færdiggøre sin kandidatuddannelse sommeren 2014 og er en del af både Nansensgade LMU og Københavnerkirken.

Siden 2011 har Per Westh Jensen siddet med i tidsskriftet Budskabets redaktion, og han har tidligere været rejsesekretær for Dansk Bibel-Institut.

Per Westh Jensen begynder den 1. september.

Nikolai Kaarsholm, 29 år, er ansat som ungdomskonsulent på fuld tid i Syddanmark.

Nikolai Kaarsholm er gift med Pernille, bor i København og læser på teologi på Dansk Bibel-Institut. Han afslutter sin kandidatgrad inden for den næste måneds tid.

Sammen med sin kone er Nikolai Kaarsholm en del af Københavnerkirken, hvor han i to år har siddet med i Menighedsledelsen. Desuden har han i en årrække været fritidsforkynder i Indre Mission.

Nikolai Kaarsholm begynder på 20 procent den 1. september og går op på fuld tid den 1. oktober.

]]>
Tættere på Gud og hinanden http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=376%7C&no_cache=1 Wed, 14 Aug 2013 09:55:03 +0200 18 unge på Youth Camp på Birkedal Københavns afdeling havde i år taget et nyt tiltag på lejrfronten, nemlig en Youth Camp på lejren Birkedal ved Undløse.

Målgruppen var unge mellem 13 og 20 år, og 18 unge havde taget imod invitationen til at bruge de første fire dage af august på at komme tættere på Gud og lære ham at kende, men også til at komme tættere på hinanden i det kristne fællesskab.

Tættere på Gud

De fem bibeltimer på Youth Camp var centreret omkring temaet "come closer", og de blev forberedt eller efterbearbejdet via bibelstudie i grupper.

”Man lærte meget om Gud,” fortæller 14-årige Astha Dohle fra Hvidovre.

”Men to bibeltimer i træk var lidt hårdt. Det håber jeg, ændres næste gang. Ellers var det både hyggeligt og sjovt at være på Youth Camp.”

Ud over bibeltimerne indgik også seminarer, lovsangsaften og andagter i programmet.

Fællesskabet var godt

For 14-årige Jeppe Pedersen fra Rødovre var fællesskabet en vigtig faktor til, at han deltog på Youth Camp.

”Jeg så frem til fællesskabet med dem, jeg kendte, men også til muligheden for at lære nye at kende, og Youth Camp viste sig at være super fedt. Fællesskabet var godt, bibeltimerne gode, og aktiviteterne sjove. Jeg har bestemt lyst til at deltage igen næste år,” fortæller Jeppe.

Festaften med epo-drop

Festaftnens tema var "De Olympiske Lege", hvor deltagerne skulle konkurrere i hold efter motoet: "højere, hurtigere, stærkere".

Da en del af de syv ledere var medicinstuderende, blev nogle af deltagerne naturligvis også udtaget til dopingkontrol, hvor de måtte afgive en rigtig blodprøve.

Gode erfaringer

Helene Schou Andersen var for første gang leder for aldersgruppen 13-20 år.

”Jeg har tidligere lavet en del bestyrelsesarbejde, men jeg havde lyst til at få mere fat i de mennesker, jeg planlagde for, og her var Youth Camp en mulighed,” siger hun.

Den første dag skulle hun lige lære lidt om tålmodighed, men ellers var det rigtig positivt at lære de unge og deres verden at kende.

”Jeg har mødt en masse søde, venlige og sjove unge mennesker, og så har jeg lært noget om, hvornår brok ikke er vigtig, og hvornår den skal modtages.”

Kilde: dlm.dk

]]>
Søg tilskud til WorshipToday http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=369%7C&no_cache=1 Thu, 27 Jun 2013 15:19:06 +0200 WorshipToday, der finder sted fra d. 4.-6. oktober 2013 på Børkop Højskole, får i år besøg af verdensmanden, Paul Colman. Hvad er WorshipToday?

WorshipToday er en konference for dig, der elsker sang og musik, uanset om det er i kirken, menigheden eller missionshuset,  Du vil blive udfordret og få god undervisning af kompetente folk, der brænder for lovsang, musik, teknik og gudstjeneste. Videre vil der være tid til sparring med andre, der interesserer sig for det samme som dig.

Læs meget mere på worshiptoday.dk

Mulighed for tilskud...

Hvis du har planer om at bruge inspirationen fra Worship Today i LMU så søg LMU om tilskud til konferencen. Send en mail til wt2013(at)lmu.dk og skriv to sætninger om hvor og hvordan du forestiller dig at din konferencedeltagelse bliver til glæde for unge i LMU.

]]>
Nye konsulenter http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=366%7C&no_cache=1 Wed, 19 Jun 2013 12:26:29 +0200 Velkommen til Maria og Morten Maria Legarth er ny junior-teen konsulent i Østdanmark
Morten Vibert er ny ungdomskonsulent i Østjylland

Maria begynder 1. august. 

Udover samarbejdet med junior- + teen-klubberne  i Østdanmark kommer hun også til at være en vigtig medspiller med hensyn til at guide og vejlede de lokale klubber og kredsbestyrelser omkring oprettelsen af lokalforeninger.

Morten begynder 15. juli. 

Dermed kan han nå at være med på Ung Uge Virksund – som ansat. Det var allerede planlagt, at han skulle medvirke som taler i løbet af ugen.

Hils på dem og byd dem velkommen, når i møder dem :-)

]]>
Indsamling slår alle rekorder http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=361%7C&no_cache=1 Thu, 30 May 2013 08:40:27 +0200 LMH-elever giver 200.000 til Etiopien

I løbet af 5 måneder

De cirka 60 elever på LMH's forårshold har i løbet af deres fem måneders ophold samlet mere end 200.000 kroner sammen til LMU's landsindsamling. Det er mere end noget LMH-hold nogensinde har samlet ind til mission.

Tirsdag den 28. maj holdt eleverne så finaleaften, hvor de overrakte den store check til repræsentanter for LMU.

Andreas Wind, medlem af LMU's landsbestyrelse, og Louise Høgild, som er projektleder for landsindsamlingen, tog imod checken på præcis: 206.419,81 kroner på vegne af LMU.  De var begge helt overvældede.

”Mange af jeres gode idéer til indsamlinger er allerede givet videre på lmu.dk. Tak for jeres store indsats,” sagde Louise Høgild.

Indsamlingsudvalg, der er værd at efterligne

Kreativiteten har været stor i indsamlingsudvalget, som bestod af fire elever. Styltegang, bil-træk og sponsorløb er blot nogle af de mange konkurrence, de har arrangeret for at samle penge ind. Den store hemmelighed bag det fantastiske resultat er måske, at hele indsamlingsforløbet blev sat op som en ”drengene-mod-pigerne”-konkurrence.

Finaleaften

Finaleaftenen var da også arrangeret for at afgøre den interne konkurrence. Vinderkønnet skulle belønnes med en aftens ubetinget service fra taberkønnet. Med en difference på bare 92 kroner måtte pigerne varte drengene op ved blandt andet at stryge deres skjorter, vaske deres fødder og forsyne dem med lækkerier fra køkkenet.

”Jeg synes, det er fedt, at LMH-eleverne har haft det sjovt ved at samle penge ind til mennesker, der virkelig har brug for dem,” siger Andreas Wind.

”Jeg vil da bare opfordre andre LMU’ere til også at skabe en fest ud af landsindsamlingen.”

Louise Høgild supplerer:

”Det vil være dejligt, hvis flere tager LMH-elevernes idéer i brug og bliver smittet af deres gejst,” siger hun.

”Selvom målet er 500.000 kroner, gør det jo ikke noget, hvis der kommer flere penge ind!”

 

Af Ditte Olsen

]]>
Jøder fejrer shavuot, kristne står foran pinsen http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=359%7C&no_cache=1 Thu, 16 May 2013 12:22:29 +0200 Den kristne pinse-fest hænger nært sammen med den jødiske shavuot-fest.

Tirsdag aften begyndte jøder verden over at fejre shavuot-højtiden.

Shavuot er en høstfest, der ifølge forskrifterne i Det Gamle Testamente markerer begyndelsen på hvedehøsten. Den falder syv uger efter den jødiske påske.

På baggrund af Bibelens beretning om ørkenvandringen har rabbinerne fastlagt, at Israels folk modtog de ti bud ved Sinaj bjerg netop syv uger efter udvandringen af Egypten, det vil sige efter den første påske. Derfor er shavuot ifølge jødisk tradition også festen til minde om, at Gud gav Israels folk de ti bud og Moseloven ved Sinaj bjerg.

Mange ortodokse jøder tilbringer den første nat af shavuot med bibelstudier. For mange verdslige israelere er shavuot-helligdagene først og fremmest en anledning til udflugter og picnics.

I mange jødiske familier er det en tradition at spise mejeriprodukter for eksempel i form af ostekage i shavuot. Der er flere forklaringer på denne skik. En af dem er, at toraen (Guds åbenbaring) hos rabbinerne bliver sammenlignet med mælk, og så er det jo nærliggende at spise mælkeprodukter ved festen for modtagelsen af toraen.

Kristne fejrer pinsen til minde om, at Gud har givet Helligånden.

Ny Testamentes beretning om Helligåndens udgydelse over Jesu disciple foregik netop under den jødiske shavuot-højtid, hvor tusinder af jøder fra hele verden var samlet i Jerusalem. 

Den kristne pinse-fest hænger derfor nært sammen med den jødiske shavuot-fest. 

Syv uger efter udvandringen af Egypten i påsken gav Gud Israels folk de ti bud og en række andre vigtige gaver, der skulle hjælpe dem på vejen frem mod det forjættede land.

Syv uger efter Jesu død og opstandelse i påsken gav Gud den kristne menighed Helligånden og en række andre vigtige gaver, der skal hjælpe dem på vejen frem til det evige liv på en ny jord.

Læs også: Jødisk shavuot og kristen pinse / Artikel af Henrik Nymann Eriksen

Kilde: Ordet & Israel

]]>