Nyheder http://lmu.dk Luthersk missions unge da hourly 1 Filip Osmundsen ny LMU-konsulent http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=528%7C&no_cache=1 Thu, 04 Jun 2015 09:41:54 +0200 LMBU har ansat Filip Osmundsen som ungdomskonsulent i Øst- og Vestjylland fra 1. august 2015. Filip er 31 år, gift med Eva og far til en datter på 1½ år. Familien bor i København, men flytter til Århus i forbindelse med ansættelsen.

Filip blev cand.theol. i 2012 og har siden da haft forskellige kortere projektansættelser – bl.a. i LM i forbindelse med lanceringen af Bibelglæde 2014.

Filips opgaver bliver dels at støtte og opmuntre det lokale LMU-arbejde og dels at være tovholder på forskellige arrangementer i LMBU-regi. Derudover har han en drøm om at åbne LMU’ernes øjne for mulighederne i diakonalt arbejde.

Som han siger: ”Mission og diakoni følges ad.”

Hjerteligt velkommen i LMBU til Filip!

]]>
LMBU søger børnemusikkonsulent http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=527%7C&no_cache=1 Wed, 20 May 2015 14:27:01 +0200 Brænder du for musik og for børn? Stillingen som børnemusikkonsulent er en nyoprettet stilling, hvor man får mulighed for at opmuntre de frivillige medarbejdere i LM Kids til at fremme musikarbejdet, fx ved at udarbejde nyt materiale og igangsætte tiltag. Stillingen er 50 procent.

Du kan læse mere om stillingerne og hvordan du søger her.

]]>
LMBU søger børnekonsulent http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=525%7C&no_cache=1 Fri, 08 May 2015 09:42:56 +0200 Er du den nye Kids-konsulent i Østdanmark? Børneklubberne i Østdanmark venter på at få besøg af dig. Vil du være med til at inspirere og opmuntre lederne, så evangeliet om Jesus kan blive spredt endnu mere blandt børn? 

LMBU søger nu en ny børnekonsulent. Formålet med jobbet er at støtte det frivillige arbejde i LM Kids gennem forkyndelse i børneklubber og vejledning til lederne, samt at koordinere det årlige missionsprojekt.

Kunne dette være noget for dig, så send din ansøgning senest d. 1. juni. Du kan læse mere om stillingen her.

]]>
Kids-konsulent stopper i LMBU http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=524%7C&no_cache=1 Fri, 08 May 2015 08:53:16 +0200 Rebekka vil blive savnet i LM-Kids Rebekka Aagaard Nielsen har i 3 år været konsulent i LM Kids Østdanmark og ønsker nu at vende tilbage til pædagogfaget. Hun begynder derfor efter sommerferien i en stilling hos Alme Kristne Friskole.

Mange børne- og juniorklubber har nydt at få besøg af Rebekka og mærke hendes levende engagement i formidlingen af evangeliet, så hun vil blive savnet i LM Kids. LMBU ønsker Rebekka og hendes familie Guds velsignelse i den nye situation.

]]>
LMBU søger to konsulenter http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=517%7C&no_cache=1 Tue, 07 Apr 2015 14:26:13 +0200 Er du vores kommende medarbejder? Fra 1. august søger LMBU to personer til stillingerne som ungdomskonsulent i Øst- og Vestjylland samt som børnemusikkonsulent.

Som ungdomskonsulent får man til arbejde at støtte og opmuntre det lokale arbejde i LMU samt forkynde Guds ord for dem. Stillingen er fuldtid.

Stillingen som børnemusikkonsulent er en nyoprettet stilling, hvor man får mulighed for at opmuntre de frivillige medarbejdere i LM Kids til at fremme musikarbejdet, fx ved at udarbejde nyt materiale og igangsætte tiltag. Stillingen er 50 procent.

Du kan læse mere om stillingerne og hvordan du søger her.

]]>
Volontør-dag i Sømandsmissionen http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=514%7C&no_cache=1 Thu, 26 Mar 2015 14:16:02 +0100 Skal du til Grønland? I samarbejde med Sømandsmissionen udsender LM i foråret Solveig og Søren Eriksen som missionærer til Grønland.

I den forbindelse inviterer Sømandsmissionen d. 11. april til volontør-dag for alle, som synes det lyder spændende at blive volontør i Grønland i mindst et halvt år.

På volontørdagen kan du møde nuværende og tidligere volontører, der vil fortælle om, hvad det vil sige at fortælle om Jesus i Grønland og hvordan det i det hele taget er at bo i Grønland.

Tilmeldingfristen for volontørdagen er d. 6. april, og du kan melde dig til ved at skrive en mail til info(at)somandsmissionen.dk.

Du kan se hele programmet for arrangementet her

]]>
Vest-konsulent stopper http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=511%7C&no_cache=1 Thu, 19 Mar 2015 15:04:30 +0100 Andreas skal være præst i Tarm Frimenighed LMU’s ungdomskonsulent i Vestjylland Andreas Ipsen har fået job som præst i Tarm Frimenighed og stopper derfor i sin ansættelse som ungdomskonsulent.

Luthersk Missions Børn & Unge (LMBU) slipper ham dog ikke helt, for sideløbende med præstejobbet fortsætter Andreas i LMBU i en lille stilling med ansvar for kommunikation og hjemmesiderne for LMU, LM Between og LM Kids.

LMBU ønsker Andreas tillykke med jobbet i Tarm og Guds velsignelse i det nye kald – og samtidig takker vi for en uvurderlig indsats i LMU gennem de sidste 3 år. 

]]>
Ny between-konsulent ansat http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=510%7C&no_cache=1 Mon, 09 Mar 2015 13:09:20 +0100 Dorthe Hjorth Schmidt starter 1. april LMBU ansætter Dorthe Hjort Schmidt som between-konsulent fra 1. april. Dorthe afløser Andrea Nygaard Christensen, der med sin familie rejser til Cambodja som missionær.

Dorthe er uddannet som familieterapeut og har klienter i privat terapi. For at kunne passe det ind med sine øvrige opgaver er hun kun ansat på 32 timer om ugen.

Familien Schmidt, der også tæller Dorthes mand, Ole, Veronika på 11 år og William på halvandet år, er engagerede i LM i Agerskov.

LMBU byder Dorthe velkommen i medarbejderflokken og ønsker hende Guds velsignelse over arbejdet.

]]>
To volontører søges til Cambodja http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=509%7C&no_cache=1 Mon, 02 Mar 2015 15:33:06 +0100 Vær med til at hjælpe kvinder ud af prositution I Phom Penh, Cambodja, ligger en børnehave, hvor tidligere prostituerede kan få passet deres børn, så de selv kan passe et arbejde.

Gennem flere år har LM haft volontører knyttet til børnehjemmet, og igen i år søger LM to volontører, som vil rejse til Cambodja og deltage i dette meget meningsfulde arbejde.

Stillingen er med udrejse d. 26. juli 2015 og løber frem til 30. juni 2016.

Du kan læse hele stillingsopslaget her.

]]>
Tre studerende døbt! http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=508%7C&no_cache=1 Mon, 02 Mar 2015 14:43:59 +0100 Kom til tro gennem kollegium støttet af LMU I 2014 var Cambodja i centrum for LMU's årlige missionsprojekt. Et af hovedprojekterne var oprettelse og drift at et kollegium for studerende kvinder i byen Seam Reap.

På kollegiet bliver der både holdt andagter og bibelstudie, og for nylig er tre af pigerne på kollegiet kommet til tro og er blevet døbt. Du kan se de tre nye søstre i troen på billedet ovenfor sammen med tre af deres veninder fra kollegiet.

Husk at bede for disse tre piger og sig også tak til Jesus for, at han stadig kalder mennesker til tro. Bed også fortsat for kollegiet i Seam Reap.

]]>
Junior/teen-konsulent bliver missionær http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=505%7C&no_cache=1 Mon, 16 Feb 2015 13:06:33 +0100 Andrea rejser til Cambodja med sin famlie Siden 2012 har Andrea Nygaard Christensen været ansat som junior/teen-konsulent, først i LMU og siden i LMBU. I starten var Andrea ansat til at dække hele landet, men fik begrænset sit område til Vestdanmark efter at medarbejderstaben blev udvidet.

Nu skal Andrea og hendes familie dog vende sig til et helt nyt liv, når de skal være missionærer for LM i Cambodja. Til april rejser familien først til England, hvor de skal igennem et forberedende kursus, og fra august går turen så med enkeltbillet til Cambodja.

Andrea fortæller: "I Cambodja skal vi bo i hovedsteden Phnom Penh. Det første år kommer vi til at bruge på at lære Khmer. Herefter skal vi involveres i studenterarbejdet på universitetet. Måske kan jeg også blive til inspiration i kirkernes børne-juniorarbejdet."

I LMBU kommer vi til at savne Andrea og hendes dejlige, ligefremme natur. Andrea siger selv om sin tid i LMBU: "Tiden i LMBU har været fantastisk. Jeg har været rigtig glad for at kunne "arbejde med Bibelen", og så tage ud til juniorer og teenagere og formidle budskabet. Det har også været rigtig positivt at være i kontakt med ledere rundt omkring i landet."

Alle i LMBU siger tak til Andrea for hendes store arbejde i de sidste tre år og ønsker hende og familien Guds velsignelse over tjenesten i Cambodja.

Vær med til at bede for familien Christensen.

 

 

]]>
Nytårshilsen fra landslederen http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=475%7C&no_cache=1 Wed, 14 Jan 2015 09:27:59 +0100 Kære klubledere og bestyrelsesformænd i LMBU Det er en fornøjelse at skrive nytårshilsen til jer. For når jeg tænker på jer, så tænker jeg også på, at Kristus uge efter uge bliver forkyndt så mange steder i landet og for så mange mennesker…

Vores grundlag og formål

I 1. Korintherbrev står der: ”Sådan skal man betragte os: som Kristi tjenere og som forvaltere af Guds hemmeligheder; her kræves det så af forvaltere, at de findes tro” (4,1-2). I LMBU forvalter vi Guds hemmeligheder – dvs. det som vi ikke kan regne ud selv – dvs. det som Gud vil at vi skal vide. Så er spørgsmålet, hvad det vil sige at være tro mod den opgave. Jo, det kan vi læse i samme brev: ”Jeg havde besluttet, at jeg hos jer ikke ville vide af andet end Jesus Kristus, og det som korsfæstet” (2,2).

For os i LMBU handler det om at forkynde Jesus Kristus – og det som korsfæstet for mig og for dig.

Vi har en hel masse fantastiske aktiviteter i gang, men det har kun rigtig kvalitet, hvis de aktiviteter på den ene eller anden måde medvirker til at Kristus på korset bliver Frelser og Herre i vores liv.

LM’s Landsformand Henrik Jensen har sagt sådan om Luthersk Mission: ”Vi skal sætte fokus på kærligheden til Gud og fokus på kærligheden til næsten. I vores grundforståelse fremmes kærligheden til Gud ved at være luthersk og kærligheden til næsten ved at drive mission”. I LMBU vil vi det samme – bare især over for børn & unge. Med vores lutherske grundforståelse af Bibelen vil vi fokusere på Kristus som korsfæstet. På det fundament elsker, ærer og ophøjer vi Gud. Samtidig vil vi række det evangelium videre, så flere børn, juniorer, teenagere og unge møder Guds kærlighed gennem vores helt konkrete og lavpraktiske kærlighed til dem.

Så der er virkelig grund til at ønske hinanden: Godt Nytår!

Et nyt år med Guds kærlighed til mig og min næste

Et år med Kristus som korsfæstet og derfor med mission

Konkret mission i LMBU

Når jeg kigger ned over kalenderen, så springer det i øjnene, at der ligger mange spændende ting foran os, som hver især medvirker til Kristusglæde og mission. Se bare den her opremsning:

 

  • Kids inviterer til 3 x Gospel-Kids festival (København, Aakirkeby, Bjerringbro)
  • Kids indsamler penge til en lokal børnekonsulent i Cambodja
  • Kids har utallige Bobletræf og lejre, hvor nogle børn måske møder evangeliet for første gang
  • Between afholder Landsteltlejr i begyndelsen af juni
  • Between inviterer til Event i november, hvor der kommer mange unge kristne
  • LMU har 2 x Ung Uge til sommer
  • LMU afholder konferencen Mission15
  • LMU har fokus på Danmark, nære relationer og udsatte grupper i årets missionsprojekt

 

… Og så har jeg ikke engang nævnt alle de ugentlige ”rugbrøds-aktiviteter”, hvor evangeliet bliver forkyndt og de gode relationer skabes. Eller alle de arrangementer, der ikke var plads til her…

Jeg vil dog nævne et enkelt arrangement mere, som jeg håber, at mange af jer vælger at prioritere: Mission2015.dk. Det er en konference for alle ledere i de forskellige missionsforeninger, og formålet er at udfordre os til at leve i mission – konkret og lokalt. Som der står på hjemmesiden: ”Mission er ikke kun hensigter og holdninger. Det er først og fremmest handling!”

LM har givet sig selv en opgave: ”Fornyet fokus på mission”. Med de ting vi i LMBU har gang i, så ligger vi fuldstændigt på den linje, og derfor tror jeg, at Misssion2015.dk er god udrustning og opmuntring. Uanset om du er leder i Kids, Between eller LMU, vil jeg derfor opfordre dig til at tage med.

Logo og sammenhængskraft i LMBU

Prøv engang at kigge på billedet øverst. Jeg synes, der mangler noget!

LMU og LM Kids har hver deres eget kendte logo. Men hvad med Between?

Hvordan ser Between ud, hvordan skal Between få sin egen platform og finde sine egne ben?

Og hvordan hænger de tre forskellige arbejdsgrene sammen i en helhed, der hedder LMBU?

Netop fordi de spørgsmål trænger sig på, er der sat en proces i gang for at udvikle en ny og samlet grafisk identitet for LMBU. Målet er at vi får et nyt logo, der signalerer at vi er én samlet organisation med tre ligestillede arbejdsgrene. På nuværende tidspunkt er Between lidt klemt mellem de allerede etablerede brands for henholdsvis Kids og LMU – sådan skal det ikke blive ved med at være.

Derfor udsendte vi i december et spørgeskema til cirka 200 ledere i LMBU – og næsten halvdelen besvarede det. Svarene gav et godt indblik i, hvad I synes om de to nuværende logoer og hvad I mener et kommende nyt logo derfor skal signalere. Det betyder også, at grafikeren fik mange input til, hvordan han skal arbejde videre. Så tak til alle jer, der svarede og dermed gav værdifuld feedback.

Jeg har set det første udkast – og det ser virkelig spændende ud J. Det er lykkedes grafikeren at designe et logo, som både signalerer, at de tre arbejdsgrene hører sammen i LMBU. Og samtidig at de er hver deres egen. Vi håber derfor at kunne lancere det/de nye logo(er) i løbet af foråret 2015.

Derefter skal det også føre til at vi får en ny hjemmeside, der hedder lmbu.dk, hvor vores fælles ting skal være. Samtidig skal Kids, Between og LMU selvfølgelig have deres 3 egne undersider, som ligner dem vi kender i dag og som henvender sig specifikt til lige netop deres egen målgruppe.

Ansættelse og udvidelse i LMBU

Også på konsulentområdet sker der spændende ting i det kommende år. Andrea, som er Between-konsulent, skal fremover være missionær i Cambodja, hvilket betyder, at vi må sige farvel til hende. Derfor skal vi finde en afløser for Andrea og jeg håber du vil tjekke stillingsopslaget og overveje om du kender en, der skal søge stillingen. Annoncen kan ses både på lmu.dk, lm-kids.dk og dlm.dk.

Derudover har Landsbestyrelsen valgt at udvide staben af ansatte med samlet set en halv stilling, så der bliver frigivet ressourcer til f.eks. at udvikle materialer for Kids og Between – hvilket var en af begrundelserne for at fusionere LM Kids og LMU. Men det er også en offensiv satsning, fordi oprettelserne af lokalforeninger først udløser øget tilskud fra DUF, når de har eksisteret et helt kalenderår. Derfor er LMBU’s samlede tilskud endnu ikke blevet øget, men vi har valgt at prioritere udvidelsen nu alligevel. Når der efterhånden bliver oprettet flere lokalforeninger vil det økonomiske grundlag for udvidelsen med tiden også komme på plads. Nye lokalforeninger har dermed direkte indflydelse på, hvor meget mission vi er i stand til at sætte i værk.

Afrunding

Nu er hele papiret brugt – det er imponerende, at du har holdt ud med læsningen og stadig hænger på… Det, jeg egentlig bare vil sige, er, at jeg er taknemmelig over at stå i en fælles opgave med jer om at bringe evangeliet videre til flere og flere: Vi er forskellige – men vi er fælles om nåden (Fil 1,7).

Kærlig hilsen Lars Larsen, landsleder for LMBU, lbl(at)lmbu.dk

]]>
Missionsprojekt: Danmark http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=473%7C&no_cache=1 Fri, 12 Dec 2014 11:49:44 +0100 Danmark skal nås med evangeliet Missionsprojektetslandet 2015 bliver Danmark.

Vi spreder evangeliet i verden, men måske er vi ved at miste det herhjemme? Antallet af kristne i Danmark er faldende, samtidig strømmer flygtninge til landet. Rekordmange mennesker har brug for vores hjælp både fysisk og åndeligt. Mennesker lige uden foran vores dør har brug for, at vi rækker dem evangeliet. Hvis ikke du og jeg fortæller dem om Jesus, så er der ingen der gør.

Missionsprojektet i Danmark, bliver et projekt, med to fokuser. På den ene side, skal der sættes fokus på vigtigheden af personlige relationer, når det drejer sig om mission. På den anden side, skal vi hjælpe hinanden med i fællesskab at række ud til udsatte grupper, mennesker, som har brug for vores hjælp. 

Vi vil gerne videre fra at tale om mission og diakoni, til at drive mission og diakoni. Holdninger skal blive til handlinger.

Vi vil fra Missionsprojektets side give jer konkret og praktisk hjælp til, hvordan man kommer i gang med mission og diakoni. 

Dette projekt er i højere grad et missionsprojekt og i mindre grad et indsamlingsprojekt. Men vi skal alligevel ikke glemme indsamlingsdelen, da mission også handler om diakoni, og givertjeneste er stadig vigtigt. Vi samler i 2015 ind til bl.a. Bibeluddeling. 

Vores håb er, at flere mennesker i 2015 må høre om Jesus.  

]]>
Kursus om formidling af den kristne tro http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=471%7C&no_cache=1 Fri, 05 Dec 2014 14:47:12 +0100 DBI udbyder kurset: "At forkynde og formidle den kristne tro til børn, unge og voksne" Udover DBI's egne studerende er målgruppen frivillige medarbejdere i kristent børne- og ungdomsarbejde samt prædikanter og prædikantspirer.

Kurset begynder torsdag 22. januar kl. 16:15 og fortsætter derefter 10 torsdage i løbet af foråret. Undervisningen foregår på DBI , Leifsgade 33, 2300 København S.

LMBU har besluttet at sponsorere kurset for op til 5 frivillige medarbejdere i enten LM Kids, LM Between eller LMU. Send derfor en mail til landsleder Lars Larsen (lbl(at)lmbu.dk), hvis du ønsker økonomisk støtte til kurset.

Se iøvrigt DBI's tekst herunder, hvor der er information om tilmelding og om kursets indhold:

At forkynde og formidle den kristne tro til børn, unge og voksne

Undervisningen er et valgfag på Fjellhaug Internationale University College med adresse på Dansk Bibel-Institut, Leifsgade 33 og samtidig et tilbud til alle, der gerne vil bruge 10 dobbeltlektioner i foråret 2015 på at arbejde med forkyndelse og formidling.

Tilmelding hurtigst muligt. Studenter på FIUC-DK skal tilmelde sig på studenweb. Andre ved henvendelse til  studiekoordinator Morten Møller (mm(at)dbi.edu) den 10. januar 2015. Ønsker man at blive tilmeldt som enkeltfagsstuderende og få et eksamensbevis for bestået kursus, anføres det ved tilmelding. Kurset gennemføres, hvis minimum 5 tilmelder sig.

Indhold

Hvordan formidle indholdet i 2-3000 år gamle tekster fra Mellemøsten til (post)moderne mennesker i Danmark i dag?   Hvordan arbejder vi med de meget forskelligartede tekster, der er i Bibelen, i lyset af dens helhed, dens centrum og dens sondring mellem, hvad Gud kræver og hvad Gud skænker. Hvor er den moderne tilhører, og hvordan formidler vi den kristne tro til de forskellige målgrupper, børn, unge og ældre, kritiske, søgende og troende, postmoderne, kulturkristne og genfødte kristne? Hvad betyder formidlerens egen person, baggrund, livshistorie og forbillede og hvordan inddrages det konstruktivt i formidlingen? Hvordan formidle gennem monolog, dialog og hvordan bruge kreative og visuelle virkemidler? Hvordan evaluere, om budskabet er nået frem og er blevet hørt?

Målgruppe og form

Velkommen til et kursus med 20 lektioner fordelt på ti torsdage  kl. 16.15-18.00 i foråret 2015. Målgruppen er studenter på FIH-DK eller det teologiske fakultet, samt prædikanter, prædikantspirer, medarbejder i kristent børne- og ungdomsarbejdere m.v. Underviser erBørge Haahr Andersen, præst, rektor og lærer i praktisk teologi på Dansk Bibel-Institut   Undervisningen består dels af forelæsninger og drøftelser, dels af prædikener og formidling ved deltagerne. For at være med skal man være villig til at afsætte ti aftner, læse en grundbog (Egil Sjaastad: Vi forkynner Kristus) og enkelte artikler og ellers deltage aktivt i undervisningen og øvelserne.

Det foreløbige program

1.       Introduktion: Hvad er kristen forkyndelse?

2.       Forberedelsesfasen: Tekstarbejde og temaer, idefasen

3.       Forberedelsesfasen: Fra tekst til forkyndelse, skrivefasen

4.       Forberedelsesfasen: Bearbejdnings- og evalueringsfasen

5.       Forkynderen og tilhørerne

6.       At vigtig sondring mellem Guds krav og Guds gave

7.       At prædike ved at fortælle – pædagogiske virkemidler

8.       At forkynde ved særlige lejligheder I

9.       At forkynde ved særlige lejligheder – den evangeliserende forkyndelse

10.    Teksten, forkynderen, tilhøreren, rummet, situation, året og livshistorien, opsamling.

Vi mødes første gang torsdag den 22. januar kl. 16.15. Velkommen Børge Haahr Andersen,bha(at)dbi.edu

 

 

]]>
Vil du på konference i USA? http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=469%7C&no_cache=1 Wed, 03 Dec 2014 13:39:17 +0100 Mulighed for at få støtte fra LMBU D. 13-15. april afholder det amerikanske kirke-netværk ”The Gospel Coalition” sin store National Conference i Orlando, Florida. Af talere på konferencen kan bl.a. nævnes John Piper, D.A. Carson, Tim Keller og Mark Dever.

Lyder det tillokkende? Ja, selvfølgelig, men ak, det er bare alt for dyrt...

Fortvivl ikke! Alle LMU’ere har mulighed for at ansøge LMBU om at deltage i konferencen med økonomisk støtte. Ønsker man at deltage, skal man bare sende en mail til Lars Larsen på lbl(at)lmbu.dk senest d. 1. januar med en kort begrundelse for, hvorfor man søger om støtte til at deltage – meget gerne sammen med en anbefaling fra den lokale LMU- eller LM-bestyrelse. LMBU vil så tage stilling til hver enkelt ansøgning og hvor mange der er råd til at sende af sted.

Læs mere om konferencen på http://2015.thegospelcoalition.org.

 

 

]]>
Skal du være Reacher? http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=467%7C&no_cache=1 Mon, 01 Dec 2014 11:26:04 +0100 Nyt brand til LM's volontørkoncept LMU og LM's Missionsafdeling har et fælles ønske om at styrke identiteten om det at være volontør i LM og sætte ny fokus på muligheden for at være volontør.

"Det håber at kunne gøre med et selvstændigt navn til arbejdet," siger missionskonsulent Kristine Bodilsen.

Derfor har der været udskrevet en konkurrence om et nyt navn til volontørkonceptet, og Kristine Bodilsen og et par repræsentanter fra LMU har arbejdet med de indkomne forslag.

Resultatet blev offentliggjort på missionskonferencen Mission14 den 14.-16. november, og LM's volontørarbejde hedder frem over Reach.

Selvstændigt navn skal vise, at volontører fylder noget i LM

Missionskonsulenten mener, at et selvstændigt navn kan være med til at understrege, at det fylder noget i LM at have volontører.

Volontørerne udgør nemlig en fjerdedel af LM's udsendinge i det internationale missionsarbejde.

"Det handler også om at styrke ejerskabet i LMU for volontørarbejdet, sådan at det kommer til at fylde mere, og de unge betragter volontørerne som 'deres'," siger hun.

"Både ved at de er med til at bede for dem og give penge til arbejdet, og ved at volontørerne fortæller mere om arbejdet."

Udvalget bag det nye navn fortæller, at et logo er klar i starten af det nye år, sådan at det kan komme i brug i forbindelse med ansættelsen af næste års volontører. 

Kilde: dlm.dk

]]>
Mission2015.dk i Kolding http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=466%7C&no_cache=1 Mon, 01 Dec 2014 10:38:49 +0100 Fordi Danmark har brug for Jesus! Sammen med tre andre organisationer arrangerer Luthersk Mission en konference om mission i Danmark.

Hovedformålet med konferencen er at sætte fokus på de "hvide pletter" på danmarkskortet, altså de områder i Danmark, hvor der er meget få kristne og næsten intet kristent arbejde.

På konferencens hjemmeside skriver arrangørerne: "Mission er ikke kun hensigter og holdninger. Det er først og fremmest handling! Mission2015.dk vil udfordre til at leve i mission - konkret og lokalt"

Fra LMBU's side vil vi også opfordre frivillige ledere i både Kids, Between og LMU til at deltage på konferencen. Vi tror, at konferencen kan både opmuntre og udfordre os til at drive mission i vores lokale sammenhænge.

Mission2015.dk foregår 20.-22. marts 2015 i Koldinghallerne (TREFOR Arena), Ambolten 2-6, 6000 Kolding.

Se mere på mission2015.dk.

]]>
Nye volontørstillinger http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=465%7C&no_cache=1 Thu, 06 Nov 2014 12:06:24 +0100 Er det noget for dig? Mangler du noget at lave efter sommerferien? Vil du gerne tjene helt konkret i Guds rige og arbejde med på, at flere må høre om Jesus Kristus? Vil du gerne ud og opleve verden og lære en anden kultur at kende? Så tjek hvilke muligheder, du har for at blive volontør i LM's missionsarbejde. Der er netop blevet slået en række ledige stillinger op, og der er noget for enhver smag: undervisning, menighedsarbejde, bogsalg, ungdomsarbejde, socialt arbejde osv.

Men hvorfor skal man lige vælge at bruge sit kostbare sabbatsår på at være volontør i LM? Tidligere volontør for LM i Tanzania, Anders Solgaard, forklarer: "Et år som volontør er et år fyldt med udfordringer og oplevelser, hvor man får lov til at lære sig selv bedre at kende og får lov til at udføre en vigtig opgave i LM’s missionsarbejde. Derfor skal man blive volontør i LM!”

Du finder oversigten over ledige volontørstillinger her.

]]>
Prekonference på Mission14 http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=459%7C&no_cache=1 Mon, 29 Sep 2014 14:02:36 +0200 Stefan Gustavsson underviser i trosforsvar D. 14-16. november afholdes der igen i år MISSION på LMH. MISSION14 starter fredag aften, men hvis man ikke kan vente til da, så har man mulighed for at troppe op på LMH allerede kl. 13.30 og deltage i en såkaldt prekonference. Her vil den svenske teolog og forfatter Stefan Gustavsson komme og undervise om evangeliernes troværdighed og Jesu troværdighed som person. Stefan Gustavsson er leder af Credoakademin i Stockholm, tidligere generalsekretær i det svenske KFS og har bl.a. skrevet bogen "Med god grund".

Reidar Poulsen, der er missionskonsulent i LM og er med til at arrangere prekonferencen siger: "Pre-konferencen er for lmu’eren som selv er skeptisk eller har en skeptisk klassekammerat, ungdomslederen, ÅBS-lederen, teenlederen, forkynderen der taler med skeptikere og såmænd også for ældre præster og prædikanter. Hvis man alligevel skal på Mission14 er det helt oplagt at tage denne del med. Omvendt kan det være at man får lyst til mere, og så er hele weekenden, Mission14, en oplagt mulighed."

Du kan læse mere om prekonferencen her.

]]>
Guddommelig sex http://www.lmu.dk/jeg-er-lmuer/det-sker/seneste-nyt/laes-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=458%7C&no_cache=1 Fri, 26 Sep 2014 10:01:19 +0200 Kristne taler ærligt om sex på DR Oralsex inden ægteskabet? Porno? Skyld og skam?

Ungdomskonsulent i IMU Jim Pfrogner og hans kone Maria har været i Aftenshowet for at fortælle åbent og ærligt om deres erfaringer med sex før ægteskabet og kampen mod porno.

"Gud har skabt os, og han har skabt sex. Og han har en fantastisk mening med det. Det første bud, Gud giver mennesket efter skabelsen er "bliv frugtbare og talrige" - gå ud og hav sex!" Sådan indleder Jim Pfogner interviewet i Aftenshowet, hvor ægteparret får sat fokus på, at kristne ikke er sex-forskrækkede, men at Gud har sat nogle rammer for sex, nemlig ægteskabet, og at det er her, at man får den bedste og mest meningsfulde sex. Det er nemlig Gud, der har opfundet både os mennesker og vores seksualitet, så det er også ham, der bedst ved, hvordan sex skal fungere.

Du kan se interviewet her.

]]>